Jinekoloji

Jinekoloji

Jinekoloji Jinekolojik Muayene Jinekoloji , Jinekolojik muayene (pelvik muayene) kadınların çoğu için endişe verici bir durumdur. Uygun olmayan şartlarda yapılan…

Devamını Oku »

Pelvik Muayene

Pelvik Muayene Jinekolojik muayene jinekoloji masasında yapılır. Muayene adet olunmadığı, gelmeden önce vajinal duş ve ilişkinin olmadığı dönemde idrar torbası…

Devamını Oku »

Myom ( Myoma Uteri, Miyom, Fibrom, Fibroma, Fibroid, Leiomyoma )

Myom ( Myoma Uteri, Miyom, Fibrom, Fibroma, Fibroid, Leiomyoma ) Myomlar, rahmin düz kaslarından gelişen iyi huylu tümörlerdir. Kadınların 30–40…

Devamını Oku »

Endometrioma ve Endometriosis

Endometrioma ve Endometriosis Endometriosis rahim içi dokusunun (endometrium) rahim dışındaki dokularda bulunmasıdır. Sebebi tam olarak bilinmiyor. En sık şikâyetler şiddetli…

Devamını Oku »

Yumurtalık Kistleri

Basit Kistler ve Tümörler Overde oluşan kistlerdir. İki guruba ayırabiliriz. Basit kist İnklüzyon kisti Folikül kisti Korpus luteum kisti Teka…

Devamını Oku »

Polikistik Over Sendromu (PCOS)

Polikistik Over Sendromu (PCOS) Polikistik over sendromu, yumurtalıklarda çok sayıda küçük küçük kist oluşumu ile giden bir hastalıktır. Genellikle kilo…

Devamını Oku »

Adet Düzensizliği

Normal Adet Düzeni İki adet başlangıcı arasındaki süre 25–35 gün, kanama süresi 2–7 gün, ortalama kan kaybı 35–40 ml (günde…

Devamını Oku »

Kronik Pelvik Ağrı

Kronik Pelvik Ağrı Kronik pelvik ağrı 6 aydan daha fazla devam eden kasık ağrısıdır. Kadınların % 10 da olup çeşitli…

Devamını Oku »

Enfeksiyon

Enfeksiyon Genital Enfeksiyonlar Vajinit – mantar Trikomonas Bakteriyel vajinosis Bartholin abse ve kisti Sistit, idrar yolu enfeksiyonları Pelvik enfeksiyon Cinsel…

Devamını Oku »

Jinekolojik Ameliyatlar

Laparoskopi (Kapalı Ameliyat) Ameliyat olmasında engel bir durum olmayan herkese laparoskopi yapılabilir. İlk kullanılmaya başladığında daha çok tanısal amaçlı iken…

Devamını Oku »
Başa dön tuşu