Tüp Bebek Tedavimiz

ÇORUM TÜP BEBEK TEDAVİSİ

Çorum’da Tüp Bebek Tedavisi

Kısırlık problemi yaşıyorsanız ve Çorum’da tüp bebek tedavisi uygulayan merkezler arayışındaysanız, öncelikle tüp bebek hakkında bilmeniz gerekenlere mutlaka göz atmalısınız. Uygulanacak tedavinin nasıl bir prosedür olduğunu anlamaya çalışmak eşiniz ve sizin için daha başarılı ve bilinçli bir süreç geçirmenize yardımcı olacaktır.

Op.Dr. Tamer Bülent KARALİ Kliniğimiz’de tüp bebek tedavisi ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Aşağıdaki İLETİŞİM butonlarından veya BURAYA TIKLAYARAK iletişim sayfamızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

IVF Posedürü Aşamaları Nelerdir?

Bir IVF prosedüründe neler olduğunu açıklamak için süreci beş aşamaya ayırdık:

1. Aşama:

Yumurtalıklar yumurta üretmek için ilaç tedavisi ile uyarılır. Bu dönemde, yumurta üreten foliküllerin gelişimini kontrol etmek için bir dizi izleme taraması için kliniğe katılacaksınız. Foliküller doğru boyuta ulaştıktan sonra, yumurtalarınızı toplama için hazırlamanız için size bir enjeksiyon verilecektir.

2. Aşama:

Yumurta toplama gününde, işlem için hazırlık aşamasında küçük bir miktar sedasyon verilecektir. Bir tarama probuna bağlı ince bir iğne, yumurtalarınızı toplamak için her bir yumurtalık içine vajinanızdan geçirilecektir. Aynı gün, erkek partneriniz semen numunesi üretmeye ihtiyaç duyacak veya donör spermi kullanıyorsanız, bu durum kullanıma hazır olarak çözülecektir.

Aşama 3:

Yumurtalar toplandıktan sonra, gübrelemenin gerçekleşmesi için sperm ile bir tabağa konulur. Eğer bir erkek faktörü sorunu varsa veya gün içinde sperm kalitesi düşükse, embriyolog size spermin döllenmeye yardım etmek için doğrudan yumurtaya enjekte edildiği ICSI kullanmanızı önerebilir.

Aşama 4:

Yumurta toplamadan sonraki gün, bir embriyolog sizi yumurtalarınızın döllenmesini ve kaç tane embriyonuz olduğunu tartışmak için arayacaktır. Çoğu durumda embriyolar, blastosist aşamasına ulaşana kadar yumurta toplama işleminden beş ila altı gün sonra laboratuarda kültürlenir. Embriyo transferi gerçekleşeceği zaman embriyolog size tavsiyede bulunur. Bazı durumlarda tüm embriyolar Daha sonraki bir döngüde aktarım için dondurulmalıdır.

Aşama 5:

Embriyo transferi blastosist aşamasına ulaştığında, embriyo transferi normal olarak yumurta toplama işleminden beş ila altı gün sonra gerçekleşir. Günümüzde, çoğu kadın çoklu gebelik riskinden kaçınmak için sadece bir embriyo transfer edecektir. Embriyo transferi, spekulumun vajina içine yerleştirildiği (smear testine benzer) basit bir prosedürdür ve embriyo tutan bir kateter rahime yerleştirilecektir. Tüm bu süreçlerden sonra gebelik beklenir.

Tüp Bebek Tedavisi

IVF tedavi sürecini başlatmak heyecan verici ve sinir bozucu bir deneyim olabilir. Genellikle, diğer doğurganlık tedavileri başarısız olduktan sonra IVF takip edilir. Aylarca ya da daha büyük olasılıkla yıllarca düşünmeye çalışmış olabilirsiniz.

Ama bu her zaman böyle değildir. Bazen, IVF denenen ilk tedavidir. Örneğin; eğer aşağıdakiler söz konusu ise IVF ilk seçenek olabilir.

Bir yumurta donörü kullanılıyor

Vekil gerekli

Ciddi erkek infertilite vakalarında

Bir kadının fallop tüpleri bloke edilirse

Önceden dondurulmuş yumurta kullanılıyorsa
Yine de, bu durumlarda bile, hamilelik birkaç doğurganlık testi yaptıktan yıllar sonra gelebilir.

Sadece ultrason programına bakmak, kan çalışması ve enjeksiyonlar sizi manevi olarak yıpratabilir. Ayrıca malî yönden de yıpratıcı bir süreç olabilir. Ancak, bir sonraki adımda ne kadar çok şey anlarsanız, o kadar çok kontrol altında hissedersiniz. Her klinisyenin protokolü biraz farklı olacak ve tedaviler bir çiftin bireysel ihtiyaçları için ayarlanacaktır.

Tüp Bebek Tedavisi Hakkında Temel Bilgiler

IVF in vitro fertilizasyon tüp bebek tedavisi anlamına gelir. İn vitro “laboratuarda” anlamına gelir ve gübreleme anlayışı ifade eder. Genellikle, IVF çok sayıda yumurta (bir transvajinal ultrason kılavuzluğunda iğne ile alınır) ve özel olarak yıkanmış sperm hücreleri (mastürbasyon yoluyla alınır) ile bir petri içine yerleştirmeyi içerir. Her şey iyi giderse, alınan bazı yumurtalar tarafından döllenmiş olacaktır. Sperm hücreleri ve embriyolar haline gelir. Bu sağlıklı embriyolardan bir veya iki tanesi rahminize aktarılacaktır. Bazı durumlarda, sperm hücreleri fertilizasyon süreci ile ekstra yardıma ihtiyaç duyar. ICSI veya intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu kullanılabilir; bu, tek bir sperm hücresinin bir yumurtaya enjekte edilmesini içeren yardımcı üreme teknolojisidir. Bu, ciddi erkek infertilitesi, daha önce dondurularak saklanan yumurtalarda veya geçmiş IVF sikluslarının fertilizasyon aşamasında başarı elde edemediği durumlarda yapılabilir. Fakat yumurtalar alınmadan önce yumurtalıklar uyarılmalıdır. Doğurganlık ilaçlarının yardımı olmadan, vücudunuz genellikle her ay sadece bir (veya belki iki) yumurtayı olgunlaştıracaktır. Geleneksel IVF için çok fazla yumurtaya ihtiyacınız var. Enjekte edilebilir doğurganlık ilaçları, yumurtalıkları almak için bir düzine veya daha fazla yumurtayı olgunlaştırmak için kullanılır.

Haberaks programında TÜP BEBEK TEDAVİSİ ile ilgili söyleşimi izlemektesiniz.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu